Wie ben ik en hoe ik kattentrimster ben geworden

Mijn naam is Natasja Ekkelkamp, vanaf oktober 2013 mijn eigen trimsalon in bezit. Mijn trimsalon is aan huis gevestigd in Schoonebeek. Af en toe kreeg ik de vraag voor het trimmen van een kat en natuurlijk trimde ik deze, zoals ik dit bij de honden had geleerd; zoveel mogelijk kammen totdat de knopen eruit zijn en pas scheren bij veel vilt. De kennis die ik toentertijd had, was dat scheren juist voor nog meer problemen zorgde. Totdat….

Ik een blazende kat in een mandje kreeg aangeleverd, toen kreeg ik toch wel een heel sterk gevoel dat ik totaal niet wist waar ik mee bezig was. Die dag had ik de Vacht vriendelijke katten trim opleiding van het HKI op prioriteit gezet.

Het was even een jaartje sparen voordat ik de opleiding kon betalen en ik mee kon doen met de nieuwe groep. Aangezien het toentertijd nog even duurde, had ik wat collega’s gevraagd naar de katvriendelijke trimwijze. Deze Collega’s hebben bij alvast op gang geholpen met de vacht de kat vriendelijke behandeling doormiddel van het delen van kennis en meedraai dagen. Zo had ik veel informatie gekregen via Jet Bijen en mocht ik zelfs een dag meedraaien met mijn collega Angelique Langen die zelf een handvol eigen katten heeft die af en toe ook zeker een trimbeurt kunnen gebruiken.

Toen ik uiteindelijk eind 2019 de opleiding mocht beginnen werd ik heel erg geïnspireerd door de informatie die ik had gekregen. Ik had al snel mijn website aangepast en veel trimspullen omgeruild voor vachtvriendelijkere opties. Ik was zo enthousiast dat ik zelfs het hanteren van honden anders ben gaan aanpakken. In 2020 heb ik mijn praktijk afgerond bij Jet Bijen – Veldhoen en vanaf dan ook volledig kattentrimster. Vanaf 2021 ben ik een officieel stage adres voor het HKI, voornamelijk voor de kattenopleiding en aansluitend de trim techniek dag voor de stagiaires.

hugs&Paws

Mijn manier van werken en waarom

Mijn salon is aan huis, aangezien ik ook honden trim, heb ik speciale katten dagen of dagdelen. Op deze manier kan ik garanderen dat ik in elk geval geen “hondenlucht” rond heb hangen in de trimsalon. Ik heb een speciale plek gecreëerd voor de katten, een leuk hoekje met wat uitzicht naar buiten. Ik heb er bewust voor gekozen om alleen in de salon te trimmen, aan het begin van mijn trim carrière heb ik wel bij mensen thuis getrimd. Het probleem alleen is dat ik als persoon aardig gestrestst wordt als ik niet op mijn eigen plek ben en ik weet dat dit ook invloed heeft op de dieren. Gelukkig woont mijn collega in de buurt en zij trimt wel bij de mensen thuis. Dus heeft u een kat die de autoreis niet aan kan, dan kunt u het best contact opnemen met Angelique Langen https://www.kattentrimsalon-catandfur.nl/

Hugs & Paws

Contactinformatie

Honden en Katten Trimsalon Hugs & Paws
Diekmaat 19 7761 DE Schoonebeek
0524-223325 (bereikbaar via WhatsApp)
hugsandpaws@live.nl
www.hugsandpaws.nl

Lees ook deze blog over het wassen van katten.

Natasja is in bezit van Het KattentrimKeurmerk.

Hugs & Paws