Trimsalon à la Lon – Trimmen met respect voor kat, huid en vacht

Trimsalon a la lon

Mijn naam is Madelon Brouwer, ik woon en werk in het mooie Dordrecht.
U en uw kat zijn van harte welkom voor een trimbehandeling bij Trimsalon à la Lon.

Wat kan u verwachten van een behandeling:

• vachtcontrole om de conditie van de kat en de vacht te bepalen
• de voorpootnagels worden geknipt
• de oren en ogen worden gecontroleerd, evt. schoongemaakt
• basis vachtverzorging door te kammen
• lichte klitten en/of lichte vervilting worden plaatselijk verwijderd
• indien extreem vervilt dan zal de kat geschoren worden (toeslag op tarief)
• advies over en demonstratie van de juiste vachtverzorging thuis

Kat-, huid- en vachtvriendelijk: wat is dat?

Evenals mijn collega’s met het Kattentrimkeurmerk werk ik katvriendelijk. Het welzijn van uw kat staat voorop. Het doel is om de ervaring van een trimbehandeling zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. Dat doe ik door de kat op zijn/haar gemak te stellen met o.a. speeltjes, aromatherapie en een rustige omgeving.

Daarnaast is kattengedrag interpreteren en hier naar handelen een belangrijk aspect van mijn werk. Kattentrimmen doe ik met respect voor de huid en de vacht, dat betekent dat er zo veel mogelijk op een vachtbesparende manier wordt getrimd. Alleen de probleemgebieden worden geschoren en er wordt niet ontwolt. Lees meer over deze werkwijze.

Waarom ben ik kattentrimmer?

Een trimbehandeling is voor een kat niet altijd een feestje. Als het aan de kat lag, zal ze er niet direct zelf voor kiezen. Echter, wanneer je een kat kan bevrijden van klitten of vervilting, dan is er toch vaak een opluchting zichtbaar en heeft de kat zijn/haar bewegingsvrijheid terug. Dat maakt de kat blij, de baas blij en mij natuurlijk ook. Dieren een optimaal leven bieden een belangrijke motivatie voor mij. Mijn twee katten Gijs en Luuk worden dan ook op hun wenken bediend.

Verder ben ik een bezige bij. Naast mijn werk als kattentrimmer, run ik samen met mijn man een kleinschalige bed & breakfast in het centrum van Dordrecht.
Neem gerust een kijkje op de website van B&B à la Lon En af en toe doe ik nog een freelance klus op het gebied van ICT, projectmanagement of in de kunstsector.

Opleidingen

Ik ben ‘Vakgediplomeerd Katvriendelijk Kattentrimmer’ via het Huisdier Kennis Instituut (HKI) en online via Cats Class. Uitgeleerd ben je nooit! Zeker op het gebied van katten wordt er nog veel onderzoek gedaan waardoor het bijblijven met kennis belangrijk is en leuk. Ik volg regelmatig workshops, cursussen en seminars op het vlak van trimmen, kattengedrag en voeding. Klik hier voor meer informatie.

Trimsalon a la lon

Plan een afspraak

Heeft uw kat een vachtprobleem? Plan dan snel een afspraak, ik help u en uw kat graag.
Ik kan u helpen met het aanleren van vachtverzorging bij kittens.

Klik hier voor het maken van een afspraak of email direct naar: madelon@trimsalon-alalon.nl.
Ik werk uitsluitend op afspraak. Ik ben flexibel in de planning, u kunt ook voor in het weekend een afspraak maken. Bij uitzondering trim ik ook bij klanten aan huis.

Trimsalon à la Lon is goed bereikbaar met de auto vanaf snelwegen en vanuit het centrum van Dordrecht. De salon heeft een eigen gratis parkeerplek voor klanten.

Volg mij op social media

Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven volg @trimsalonalalon dan gerust op Facebook en/of Instagram
Trimsalon a la lon