Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Goossens-van Rij en mijn kattentrimsalon is gelegen in Zuidland gemeente Nissewaard. Onze achtertuin hebben we volledig verrijkt voor onze katten en is helemaal omheind, en zo is de naam Kattentrimsalon de Poezentuin ontstaan. De trimsalon is ingebouwd in onze garage. In onze poezentuin kun je ook kennismaken met onze 3 katten: Dexter, Catootje en Bobby, maar die houden we natuurlijk wel gescheiden van de bezoekers van de trimsalon. Dexter is een kruising met een Brits Langhaar, Catootje is een Selkirk Straight Langhaar en Bobby een Ragdoll.

Trimsalon de poezentuin
Onze Poezentuin trekt regelmatig bezoekers aan, mensen die toevallig langslopen en kleine kinderen die graag kletsen tegen onze katten en dat is soms best grappig. Sinds 7 oktober is mijn trimsalon geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag en combineer ik mijn werk
als kattentrimmer nu nog met een vaste baan in de gezondheidszorg. In de toekomst wil ik graag fulltime kattentrimmer worden, eventueel in combinatie met welzijnsadviezen of gedragsadvies

Trimsalon de poezentuin

Werkwijze

Mijn werkwijze is kat- huid- en vachtvriendelijk, dat betekent dat ik vachtsparend werk, met alle aandacht voor het welzijn en emotie van de kat. Ik gebruik geen dwangmiddelen maar beweeg zoveel mogelijk met de kat mee, zodat de kat het gevoel heeft dat hij de controle heeft, en hierdoor minder stress ervaart tijdens de behandeling.

Tijdens het trimmen maak ik gebruik van geurverrijking in de vorm van valeriaan en kattenkruid en gebruik ik een lekkere snack of speeltjes als afleiding. Ook heb ik goede resultaten met aromatherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën speciaal voor katten tijdens het trimmen. Mijn interesse hierin ga ik verder ontwikkelen door het volgen van een Masterclass Aromatherapie bij Katten via Casa Aroma.

Trimsalon de poezentuin

Opleidingen en cursussen

Ik heb de vakopleiding tot kattentrimmer bij Cats Class in september 2023 afgerond met een diploma.
Begin 2023 ben ik gestart met Feline Basiskennis met praktijkdagen EHBO en kattengedrag en hierna de specialisatie Trimbasis met praktijkdag via Edupet in Veenendaal.

Ook nog losse cursussen gevolgd oa: “hoe kies je een kitten” en “afscheid van je kat”. In de eerste instantie wilde ik doorstromen naar de opleiding voor Feline Welzijnscoach. Tijdens deze opleiding kon ik kiezen voor de specialisatie Basis trimmen. Er zijn weinig kattentrimmers te vinden in onze omgeving en daarom leek het me wel zo handig om het zelf te gaan leren omdat ik ook katten heb die regelmatig naar de trimmer moeten, maar jammer genoeg ook omdat mijn eigen trimmer er mee ging stoppen. Ik stond al 6 jaar aan de zijlijn toe te kijken en het leek me best leuk om te doen.

Ik keek, en kijk nog steeds regelmatig de leuke filmpjes van de Perfecte Kat. Na het volgen van de workshop “Hoe wordt je kattentrimmer” heb ik me ingeschreven voor de vakopleiding. Maar ik wilde wel heel graag kat en vachtvriendelijk leren trimmen en dat is de reden
dat ik de vakopleiding wilde doen bij Cats Class. Mijn praktijkdagen heb ik gevolgd bij Annette Gasseling en mocht meelopen bij Cats Only in Gemert en in haar eigen kattentrimsalon Purr & Fur in Bosschenhoofd. Op 13 september 2023 heb ik mijn diploma behaald en ben 7 oktober direct van start gegaan met mijn trimsalon.

Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd waaronder de
“Happy Cats Bootcamp”, “Multicathuishoudens” en “Verrijking voor Katten” bij Felinova. Ik ben een ontzettend grote fan van de boeken “I Love Happy Cats” van Anneleen Bru en volg ook graag haar trainingen.

Bij Cats Class heb ik daarna de cursus “EHBO voor kattentrimmers” gevolgd en de masterclass “Verknipte types die katten” door kattendierenarts Frits Lamberts.

Tussendoor volg ik ook graag nog andere leuke lezingen of webinars zoals “katvriendelijk hanteren en benaderen” van de “dePerfecte kat”, en schuif ik graag aan bij Catmoneo over voeding voor de kat, of de bij Katviseur, die ook regelmatig webinars geeft over verschillende onderwerpen. In de toekomst blijf ik bijscholen of volg ik cursussen, zodat ik iedere klant de juiste adviezen kan geven en op de hoogte blijf van alle nieuwe ontwikkelingen.

Trimsalon de poezentuin

Werkgebied en afspraak maken?

Mijn trimsalon bevindt zich hier:
Hoofd 14, 3214 AH te Zuidland
06-43228641
info@kattentrimsalondepoezentuin.nl

Bezoek mijn website: www.kattentrimsalondepoezentuin.nl

Volg mij via Instagram en Facebook.

Trimsalon de poezentuin