Geknipt voor mij!

Dat dacht ik, Inge Frieling, toen ik in 2020 startte met de opleiding tot kattentrimmer. Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een baan in de dierenbranche, omdat daar mijn hart ligt. Ik heb gewerkt als paraveterinair in diverse dierenartspraktijken, ben als kattengedragstherapeut i.o. werkzaam geweest voor Tinley Gedragstherapie voor dieren en heb mijn eigen paardenbedrijf gehad.

En toch bleef het knagen dat ik nog niet het passende beroep had gevonden, totdat ik de opleiding van Cats Class tegen kwam. Nu ben ik trotse eigenaar van kattentrimsalon Feline Care, waar alle ervaringen uit de afgelopen jaren samen worden gebracht.

Feline Care

Zorg voor de kat is mijn uitgangspunt. Dat houdt in dat ik uitsluitend op een katvriendelijke en vachtsparende wijze trim, en stop of pauzemomenten inlas als het stressniveau voor de kat te hoog wordt. Maar ook mijn paraveterinaire oog kijkt mee in de trimsalon, dus kijk niet vreemd op als ik soms een doorverwijstip naar de dierenarts mee geef na de behandeling.

Ook deel ik graag kennis met mensen, die ik via mijn blogs deel met klanten en andere geïnteresseerden. Zo hoop ik ook kennis rondom katten te vergroten, want vaak worden katten in vacht en gedrag vergeleken met honden, met alle gevolgen van dien!

De thuis-trimsalon

Vele katten zijn in een vreemde omgeving makkelijker te trimmen, en zeker bij agressieve katten kan dit net de truuk zijn om de kat wel te kunnen helpen. Maar dit gaat uiteraard niet op voor alle katten, en daarom kom ik ook bij u thuis. Daarnaast kan ik bij verschillende dierenartsen gebruik maken van een ruimte om de kat te trimmen, waardoor in het uiterste geval een sedatie mogelijk is. Samen maken we vooraf de keuze welke plek het beste is voor uw kat om getrimd te worden.

De trimbehandeling bestaat uit het aanpakken van de probleemgebieden: de kat wordt verlost van klitten en vilt, en de vacht wordt daarna doorgekamd om losse haren te verwijderen. Het is ook mogelijk om een onderhoudsbeurt af te spreken, zeker bij bepaalde rassen is dit geen onnodige luxe. De nagels, oren en ogen worden ook nog even nagekeken en geknipt en/of schoongemaakt.

Werkgebied

Ik werk mobiel in de provincies Groningen en Drenthe, en bij mij thuis in de kop van Drenthe: Gieten. Als de Coronaregels het toestaan, mag je als eigenaar hier uiteraard bij blijven.

Je kunt contact met me opnemen via Whatsapp 06-20467986 of via info@feline-care.nl.

Wil je eerst nog wat meer info, dan kun je me uiteraard ook even bellen of een kijkje nemen op de website. Op deze laatste staan o.a. de tarieven en de werkwijze, zodat je dit op je gemak door kunt lezen.

Wil je op de hoogte blijven, ik ben natuurlijk te volgen via Facebook én Instagram.

Website: Feline-care.nl