Even voorstellen

Mijn naam is Annick De Kerpel en trotse eigenares van Cat’s Precious Kattenpension & Trimsalon, gevestigd in Haaltert (Oost-Vlaanderen), België.
Omdat ik in het kattenpension (gestart in 2014) heel veel katjes zag met vachtproblemen, was het voor mij een logische keuze mij meer te gaan verdiepen in kat- en vachtvriendelijk trimmen en zelf te starten als kattentrimster (2016). Bijscholingen, webinars en lezingen over katjes en vachtverzorging maken deel uit van mijn passie.

Cat’s Precious

Bij Cat’s Precious staan de katjes centraal. Hun welzijn ligt mij nauw aan het hart. Daarom ben ik gespecialiseerd in kat-en vachtvriendelijk trimmen.

Dit wil zeggen: er genoeg tijd wordt uitgetrokken om het katje op een rustige manier te verzorgen het katje niet wordt vastgezet en nergens wordt toe gedwongen. De vacht zoveel mogelijk wordt gespaard zodat de natuurlijke groeicyclus van de vacht niet wordt verstoord. Sterk geklitte en vervilte delen worden weggeschoren, wat minder ingrijpend is dan uitkammen.

Volledig scheren gebeurt enkel op advies van de dierenarts of wanneer de ganse vacht in klit zit. Er wordt gewerkt in een katvriendelijke omgeving met geurverrijking aangepast aan katjes
elk baasje ontvangt advies op maat van haar/zijn katje. De verzorging van katjes gebeurt op andere dagen dan die van honden.

Waarom met je katje naar het trimsalon?

Katjes besteden zo’n 3 uur per dag aan vachtverzorging. Met hun tong en tandjes houden ze hun haartjes proper en halen ze zelf de knoopjes er uit. Maar soms hebben ze onze hulp nodig, vooral oudere katjes, katjes met overgewicht of de langharige katjes zoals bv de Langharige Pers, de Maine Coon.

Wanneer er te veel klitten, of erger, vilt in hun vacht zit, gaan ze zichzelf niet meer kunnen wassen of gaan ze te veel haar binnen slikken. Dit kan ernstige gevolgen hebben op hun maag- en darmstelsel.

Maak dus tijdig een afspraak om je katje bij te staan, want klitten in hun vacht doet echt wel pijn.

Vragen of een afspraak maken?

Heb je vragen over de verzorging van je katje? Wil je een afspraak maken of wil je meer info over het kattenpension?
Bezoek mijn website: www.catsprecious.com of stel je vraag via de gastenpagina.

Een afspraak maken kan ook via mail catsprecious@gmail.com of telefonisch 0032 473 42 82 56
tot binnenkort!

Lieve knuffels,
Annick
​Volg mij op Facebook of Instagram account.